dinsdag 5 januari 2010

SEH.. zoveel meer..

Advies; zorg dat het zoutpotje bij de hand is, want soms is het verstandig om dit erbij te nemen... enige overeenkomst berust op toeval ;)

We leven in een wereld waar iedereen elkaar vaak voorbijvliegt... druk..druk..druk. en dan doen zich er soms gelegenheden voor waarbij je even wordt stilgezet. Bijv op de eerste hulp in een ziekenhuis. Of je nou tijd hebt of niet, je wacht totdat je aan de beurt bent.

En omdat iedereen in het zelfde schuitje zit, iedereen moet wachten, zitten we allemaal in een gelijke situatie. Het meisje achter de kassa, de zakenvrouw, de meneer van de plantsoendienst en zelfs ook chirurgen, die thuis net iets te enthousiast in het vlees hebben gesneden. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet, wat je hebt, je hebt iets gemeen en dat smeed een band. Iedereen wil sneller geholpen worden, en iedereen heeft iets beters te doen, en iedereen baalt van zijn pijntje..

En omdat je op een gegeven moment alle blaadjes hebt gelezen en ook wel eens tegen iemand anders wilt praten dan je "begeleider" vraag je; (natuurlijk niet uit nieuwgierigheid maar gewoon uit belangstelling) aan je buurman; goh waar heeft u last van? oh van de vinger, wat lastig zeg, en ik? tjah mijn grote teen gekneust.. ja ook heel lastig, en dan duurt het hier ook nog zo lang.. ja nee, tuurlijk alle begrip, de artsen zijn heel erg druk. vanaf hoelaat, oh en u had een belangrijke vergadering.. tjah die mist u nu.. ik ben blij dat ik niet aan t werk hoef.. lekker rustig, of ik mn werk niet leuk vind... nouhou.. enz.enz.. en dan na een uurtje of wat, zit vervolgens vrijwel iedereen in de wachtkamer heerlijk onder het genot van een kopje koffie of desgewenst thee heerlijk met elkaar te kletsen.. en als je dan eindelijk aan het eind van de dag met een verbandje om je teen weer naar huis gaat, wens je al je vrienden uit het ziekenhuis veel sterkte toe, succes in het verdere leven en bedankt voor de gezellige dag.. daahaag

Zou het expres zijn, zulke lange wachttijden..

Geen opmerkingen: